fbpx

Dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB)

Toon mijn favorieten

Dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB)

EMB of Ernstig Meervoudig Beperkt wordt meestal gebruikt wanneer er naast een ernstige verstandelijke beperking ook sprake is van een ernstige lichamelijke beperking.

Ook wordt deze doelgroep wel aangeduid als EVMB of ZEVMB, waarbij de laatste staat voor Zeer Ernstige Verstandelijke en/of Meervoudige Beperkingen. Voor deze doelgroep is dagbesteding alles behalve vanzelfsprekend.

dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB)  of dagbesteding voor ZEVMB cliënten is nagenoeg altijd belevingsgerichte dagbesteding. De dagbesteding richt zich bij mensen met EMB op de zintuigen, op het samen beleven, op het samen genieten.

dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) vind haast altijd plaats in een omgeving met veel ruimte voor individuele begeleiding. Ook zijn er bij dagbesteding bij EMB veel verzorgingsmogelijkheden, niet alleen hulp bij toilet of verschoning maar ook ondersteuning bij medische handelingen.

dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) vindt meestal plaats op een geheel eigen locatie maar wordt soms ook gecombineerd met dagbesteding met groen en dier of creatieve dagbesteding. De activiteiten bestaan uit het samen ervaringen opdoen door middel van creatieve activiteiten, spelletjes, muziek, wandelen, bakken, SENSO oefeningen of BIM activiteiten.

Zoek jij dagbesteding voor iemand met een EMB? Vul dan je plaatsnaam of postcode in, filter op EMB en vind de dagbesteding bij jou in de buurt.

Dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB)

Dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) is nagenoeg altijd belevingsgerichte dagbesteding. De kwaliteit hiervan hangt vaak enorm samen met de inzet van de medewerkers, het is bij dagbesteding voor mensen met een EMB dus altijd goed om meerdere dagen te kijken/ mee te draaien. Een andere tip is om eens een kijkje te nemen op de sociale media kanalen van de locatie, vaak kun je hieraan goed aflezen wat voor initiatieven er worden genomen.

Activiteiten dagbesteding bij Ernstig Meervoudige Beperking (EMB)

Je hebt zelf misschien wat minder mogelijkheden maar je hebt duidelijk een eigen wil en eigen wensen. Hier wordt in de begeleiding van de cliënt en de activiteiten extra rekening mee gehouden. Activiteiten kunnen zijn:

  • Belevingsgericht
  • Snoezelen.
  • Wandelen
  • Knutselen.
  • Muziek maken of luisteren.
  • Samen iets koken of bakken.