fbpx

Dagbesteding met groen en dier

Toon mijn favorieten

Er bestaan verschillende type dagbesteding.
Zo ook dagbesteding met groen en dier.

Je hebt verschillende soorten dagbesteding. Zo ook dagbesteding met groen en dier. Bij dagbesteding met groen en dier werk je met, de naam zegt het al, groen en dier. Op Jouw Nieuwe Plek vind je dan ook alle locaties in Nederland die dagbesteding met groen en dier aanbieden.

Dit kan op veel verschillende manieren. De meest voorkomende vorm in de categorie dagbesteding met groen en dier is de zorgboerderij.

Een zorgboerderij is meestal een van origine boerenbedrijf wat is aangepast om ook mensen met een zorgvraag te kunnen helpen en te kunnen laten helpen.

Het werk op een zorgboerderij bestaat meestal uit het verzorgen van de dieren, het schoon- en bijhouden van het erf en de stallen en andere, boerderij gerelateerde, klussen. tussen de werkzaamheden door is er vaak ook tijd voor creatieve werkzaamheden of een spelletje met de begeleiding.

Andere vormen van dagbesteding met groen en dier zijn bijvoorbeeld;

  • Dagbesteding bij de zorgtuinderij, waar je werkt bij een echte tuinder en samen zorg draagt voor de groei en bloei van de gewassen.
  • Dagbesteding bij de kinderboerderij, waar je samen met de begeleiding de dieren en het erf verzorgt maar waar je ook mensen ontvangt, vaak komen zij met kleine kinderen.
  • Dagbesteding in de groenvoorziening, waarbij je samen met een groep collega’s zorgt voor het onderhoud van plantsoenen en parken.
  • Dagbesteding op een manege, waarbij je helpt bij het verzorgen van de paarden, de stallen en de rest van de manege.
  • En we hebben op jouwnieuweplek zelfs meerdere zorgimkerijen staan, waarbij je samen met je collega’s zorgt voor de honing en alles wat daarbij komt kijken.

Wanneer je wilt werken binnen de dagbesteding met groen en dier moet je natuurlijk wel houden van dieren en/of het buitenleven. De natuur is je werkplek en dat houd vaak ook in dat er wat minder verzorgingsmogelijkheden zijn. Ook is niet elke dagbesteding met groen en dier rolstoel toegankelijk.

Qua doelgroep is er veel variatie; De meeste dagbestedingslocaties met groen en dier richten zich op de mobiele cliënt, met een verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblemen of N.A.H. Maar er zijn ook plekken geschikt voor mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Deze plekken richten zich vaak wat meer op de beleving van het buitenleven.

Alle dagbesteding met groen en dier op een rij!

Wil je alle dagbesteding met groen en dier locaties bij jou in de buurt bekijken?
Voer dan in het zoekveld je plaatsnaam in en klik op ‘klik & vind’.
Kies boven de resultaten daarna op type dagbesteding > Groen en dier

Vul postcode of plaatsnaam in

Voor welke doelgroep is dagbesteding met groen en dier geschikt?

De doelgroep voor dagbesteding met groen en dier is heel breed. Maar mocht je twijfelen of het iets voor jou is dan is het altijd een goed idee om vantevoren contact op te nemen met de dagbesteding om jouw wensen goed af te stemmen.

Doelgroepen die doorgaans kiezen voor dagbesteding met groen en dier zijn de volgende;