fbpx

Dagbesteding voor kinderen

Toon mijn favorieten

Er bestaan verschillende type dagbesteding.
Zo ook voor dagbesteding voor kinderen.

Je hebt verschillende soorte dagbesteding. Zo ook dagbesteding voor kinderen. Op Jouw Nieuwe Plek vind je dan ook alle locaties in Nederland die dagbesteding voor kinderen aanbieden.

Dagbesteding voor kinderen kan in veel opzichten verschillen van dagbesteding voor volwassenen of dagbesteding bij ouderen. Toch zijn er ook veel overeenkomsten; er wordt bij dagbesteding voor kinderen uitgegaan van de mogelijkheden en de ontwikkeling van de deelnemers staat in de meeste gevallen centraal.

JouwNieuwePlek biedt een helder overzicht

Op ons platform bieden wij een overzicht van dagbesteding voor verschillende groepen;

  • dagbesteding voor kinderen met een aangeboren beperking of (bijv.) niet aangeboren beperking die al een langere tijd worden begeleid binnen de zorg
  • dagbesteding voor kinderen met psychiatrische problematiek.

Dagbesteding voor kinderen verschilt in een paar opzichten van bijvoorbeeld dagbesteding voor volwassenen of dagbesteding voor ouderen. Kinderen zijn sowieso leerplichtig, een dagbesteding of dagopvang voor kinderen moet hierom aan andere eisen voldoen dan een normale dagbesteding voor (jong) volwassenen. Zo kan het zijn dat de dagbesteding een zekere mate van scholing moet bieden maar vaker is het zo dat de dagbesteding voor kinderen wordt gezocht voor kinderen die (tijdelijk) niet naar school toe kunnen.

Dit kan zijn door een ernstig meervoudige beperking, gedragsproblemen, chronische aandoening of psychische aandoening. Ook wordt er door ouders vaak gezocht naar een dagbesteding waar kinderen buiten de schooltijden naar toe kunnen gaan, bijvoorbeeld tijdens vakanties of in het weekend. Deze weekendopvang wordt vaak gecombineerd met een logeerverblijf.

Wanneer je voor je kind op zoek bent naar logeeropvang verwijzen wij je graag door naar www.jouwnieuwelogeerplek.nl daar vind je de aanbieders van bijzondere logeeropvang.

Ben je toch specifiek op zoek naar dagbesteding voor kinderen? Ga dan naar onze startpagina en zoek op dagbesteding voor kinderen!

Wilt u ook graag weten welke mogelijkheden voor dagbesteding voor kinderen er in uw omgeving zijn? Op JouwNieuwePlek.nl vind je snel en eenvoudig een aantal aanbieders van dagbesteding voor kinderen bij jou in de buurt.

Alle dagbesteding voor dagbesteding voor kinderen op een rij!

Wil je alle dagbesteding voor kinderen locaties bij jou in de buurt bekijken?
Voer dan in het zoekveld je plaatsnaam in en klik op ‘klik & vind’.
Kies boven de resultaten daarna op Leeftijd > Kinderen

Vul postcode of plaatsnaam in

Voor welke doelgroep is dagbesteding voor kinderen geschikt?

De doelgroep voor dagbesteding voor kinderen is heel breed

Mocht je hierover twijfelen dan is het altijd een goed idee om vantevoren contact op te nemen met de dagbesteding om jouw wensen goed af te stemmen.

Doelgroepen die vallen onder dagbesteding voor kinderen zijn o.a. de volgende;