fbpx

Dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking

Toon mijn favorieten

Dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking

Een meervoudige beperking heb je wanneer je last hebt van een verstandelijke beperking in combinatie met een lichamelijke beperking. Veelal wordt er gezegd dat een van de twee ernstig moet zijn maar voor het gemak laten we dat in het midden.

Wanneer je een meervoudige beperking hebt dan loop je dus op twee vlakken tegen beperkingen en uitdagingen aan. Je hebt moeite met zelfstandig wonen en werken en ook het aangaan van sociale contacten is niet vanzelfsprekend. Juist voor deze groep mensen is dagbesteding uitermate belangrijk.

Dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking zorgt ervoor dat mensen een zinvolle daginvulling hebben. Het brengt ze in contact met anderen en geeft hen het gevoel “erbij te horen.” 

Dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking is vaak belevingsgericht, hierbij wordt er, met hulp van de begeleiding ingezet op het beleven van de dag en prikkelen van de zintuigen. Voorbeelden van dit soort belevingsgerichte dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking zitten vaak binnen de creatieve dagbesteding

Toch zijn er voor mensen met een meervoudige beperking ook vaak genoeg mogelijkheden voor ontwikkelingsgerichte dagbesteding.