fbpx

Creatieve dagbesteding

Toon mijn favorieten

Er bestaan verschillende type dagbesteding.
Zo ook creatieve dagbesteding.

Je hebt verschillende soorte dagbesteding. Zo ook creatieve dagbesteding. Bij creatieve dagbesteding gaat het vooral om het jezelf leren te ontdekken en te ontwikkelen. Op Jouw Nieuwe Plek vind je dan ook alle locaties in Nederland die creatieve dagbesteding aanbieden.

Creativiteit is belangrijk in het leven!

Het leert je jezelf te ontdekken en ontwikkelen, het brengt mensen bij elkaar, het geeft kleur aan het leven, vermindert stress, geeft zelfvertrouwen en zorgt dat je jezelf beter kunt uiten.

creatieve dagbesteding is daarom uitermate geschikt voor mensen met autisme, een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook wordt creatieve dagbesteding vaak als therapie ingezet voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, gedragsproblemen, een psychische aandoening of dementie. Op Jouwnieuweplek kun je enorm veel plekken vinden voorcreatieve dagbesteding?

Je kunt creatieve dagbesteding zien als elke vorm van dagbesteding waarbij je je creativiteit inzet maar dat maakt de zoektocht wel lastig. Je kunt je creativiteit ook inzetten wanneer je werkt in het theater, de horeca, de handarbeid of op een buitenwerkplaats waar je werkt met groen en dier.

Veel van deze werkplekken bieden vaak creatieve activiteiten aan tussen de andere werkzaamheden door. Op jouwnieuweplek proberen we ons bij creatieve dagbesteding vooral te richten op dagbesteding met een kunstzinnig karakter of dagbesteding waarbij de nadruk ligt op het uitoefenen van een ambacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken op een schildersatelier, een keramiekgroep of een kaarsenmakerij.

Wanneer je kiest voor creatieve dagbesteding wordt er vaak een zekere mate van zelfstandigheid van je verwacht, je bent in staat om zelfstandig een klusje uit te voeren en verantwoordelijk om te gaan met verschillende materialen. Creatieve dagbesteding leent zich goed voor begeleiding binnen een grote groep.

Alle creatieve dagbesteding op een rij!

Wil je alle creatieve dagbesteding locaties bij jou in de buurt bekijken?
Voer dan in het zoekveld je plaatsnaam in en klik op ‘klik & vind’.
Kies boven de resultaten daarna op type dagbesteding > Creatief

Vul postcode of plaatsnaam in

Voor welke doelgroep is creatieve dagbesteding geschikt?

De doelgroep voor creatieve dagbesteding is heel breed. Maar mocht je twijfelen of het iets voor jou is dan is het altijd een goed idee om vantevoren contact op te nemen met de dagbesteding om jouw wensen goed af te stemmen.

Doelgroepen die doorgaan goed passen bij creatieve dagbesteding zijn de volgende;