Het Kletskopje
Openingstijden

De werkzaamheden in het Kletskopje zijn heel verschillend, maar allemaal even belangrijk. Als gastheer of gastvrouw verwelkom je onze gasten en neemt je de jas aan. Je wijst ze de tafel en vertelt dat de menukaart op tafel ligt. Jouw collega komt zo om de bestelling op te nemen. Daarna gaat de bediening naar de tafel en neemt de bestelling op. Die wordt genoteerd op een lijst. De lijst wordt in de koffiehoek en de keuken afgegeven. De bediening achter de koffiehoek schenkt de koffie en/ of limonade in; soms is er ook gebak besteld. Deze bestelling wordt dan naar de tafel gebracht en de tafel wordt ondertussen mooi gedekt. In de keuken doen de kok en de keuken- assistenten goed hun best om de bestelling klaar te maken. Ze maken broodjes, tosti’s, pannenkoeken en nog meer lekkers. Als het belletje gaat, weet de bediening dat de bestelling klaar is en brengt het naar de tafel. Nadat de gasten weg zijn, ruimen we de tafel af en brengen de afwas naar de spoelkeuken. Zelf vinden wij het werken in de spoelkeuken (plongeur) stiekem erg belangrijk. Want als de afwas daar opstapelt en niet op tijd vanuit de machine terug gaat naar de keuken of de bediening, dan loopt alles vast. Daarom leert iedereen hoe het werk in de spoelkeuken gaat.
Bij Het Kletskopje mag je zelf aangeven wat jou leuk lijkt en laten wij je ook met ander werk kennismaken. Want er is altijd meer te doen. Magazijn op orde houden, koelkast controleren op temperatuur en datum van producten, want wat er het eerste ingaat, moet er het eerste uit. Voorraad tellen, bestellijst invullen, stoep vegen, koekjes bakken, ramen wassen, bloemen op tafels verzorgen, boodschap halen, taart bakken, stofzuigen………..
Maar het allerbelangrijkste is: we doen het met elkaar en zijn er voor elkaar.