fbpx

Update! Tekstopmaak is terug

Toon mijn favorieten
20 februari 2023

Update! Tekstopmaak is terug

Een van onze gewaardeerde relaties kwam met de opmerking dat het toch wel een gemis was dat je bepaalde stylingopties niet kon gebruiken zoals ‘bold’, ‘italic’ maken van je tekst en het gebruiken van bulletpoints.

En daar waren we het eigenlijk wel mee eens. De tekst in de omschrijvingsvelden werd altijd ‘gestript’ van alle styling en code en dat had een aantal goede redenen.

Update! Tekstopmaak is terug

Een daarvan was dat wanneer men (en dit gebeurd heel veel) je tekst kopieert uit bijvoorbeeld een Word document en deze in een ‘wysiwyg’ editor plakt dit heel veel vage (wij noemen dit vuile) code in de achtergrond meebrengt. Dit zie je als gebruiker niet maar is wel het geval. En dat wil je niet, je wilt alles goed en clean houden om zoveel mogelijk eventuele technische problemen te voorkomen.

Een andere reden was dat wij de consistentie, look-n-feel, en leesbaarheid van teksten voor onze gebruikers eenduidig wilde houden. Geen tierelanteinen, kleurtjes, grote en kleine tekstjes door elkaar etcetera.

Maar dat hebben we dus aangepakt want we begrijpen het nu van vette, cursieve, onderstreepte, doorgestreeptetekstjes en zo ook ● bulletpoints en nummering natuurlijk wel en dus hebben we er voor gezorgt dat deze weer gebruikt kunnen worden.

Dat is toch vet niet?