fbpx

Zorgboerderij en dagbesteding Ons Plekske

Toon mijn favorieten
23 maart 2021

Zorgboerderij en dagbesteding Ons Plekske

Ons Plekske biedt dagbesteding aan jongeren tussen de 8 en 30 jaar, met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Hierbij wordt gekeken naar de vraag achter de vraag, zodat de jongeren een bijdrage leveren aan het werkproces en deel uitmaken van de maatschappij. Ons Plekske biedt dagbesteding op maat op het gebied van horeca, tuinieren, sport, muziek en diverse creatieve activiteiten zoals koken, bakken, fietsen maken, toneel, houtbewerking en techniek. Daarnaast beschikt Ons Plekske ook over een eigen paardenweide waarbij er lesgegeven kan worden op therapeutische wijze. De dagbesteding is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van woensdag waarbij Ons Plekske geopend is tot 17.00 uur.

Het motto van Ons Plekske is: ‘Werk, sport en ontspanning’.

Zij halen het uiterste uit hun jongeren. Mensen die zeggen ‘dat kunnen ze toch niet’, bewijzen zij het tegendeel. Zij geven de jongeren het vertrouwen wat ze nodig hebben. 

Wat ze graag extra uitgelicht willen hebben is dat Ons Plekske niet zomaar een dagbesteding is. Veel mensen denken bij dagbesteding alleen aan ontspanning, maar zij zijn veel meer dan dat. Ze zijn ook een werkplek voor jongeren die bijvoorbeeld klaar zijn op school of niet meer naar school kunnen gaan.

In het vooruitzicht voor Ons Plekske…

Naast al het moois wat Ons Plekske op dit moment biedt, starten zij binnenkort een nieuw project: Op basis van het niveau en interesses van de jongeren werken zij aan diverse studiedoelen, zoals rekenen, vreemde talen, geschiedenis, biologie en nog veel meer. Dit wordt op een heel laag niveau ingezet zodat de jongeren veel succeservaringen opdoen. Met kleine stapjes wordt het niveau verhoogt. De jongeren halen hier enorm veel voldoening uit en vergroten zo hun zelfvertrouwen. De resultaten zijn geweldig!

“Talenten ontwikkelen talent”

Talenten

“We hebben binnen onze groep allemaal jonge talenten, ieder met hun eigen speciale talent. Hun omgeving kijkt soms met enige laatdunkendheid op hun neer”, aldus oprichter Luuk. ‘Dat kunnen ze toch niet’, is vaak hun eerste reactie. Niets is minder waar. Waar een wil is, is een weg… Ons Plekske bewijst het ten volle met het nieuwe project: “Talenten ontwikkelen Talenten”. Het team (de coaches) die op dit moment de jongeren begeleiden zijn, zeker door de positieve resultaten, enthousiast en jongeren kunnen bijna niet wachten op hun lesuurtjes..

Uitbreiding

Het jaar 2021 wilt Ons plekske gebruiken voor uitbreiding van dit succesverhaal. De jongeren staan te trappelen van ongeduld, ook hun proeven het resultaat en willen meer. Hoezo zelfvertrouwen… Vandaar dat Ons Plekske dringend op zoek is naar vrijwilligers die dit project willen ondersteunen. Ze hoeven niet direct leraren of leraressen te zijn, maar het moeten in ieder geval mensen zijn die affiniteit hebben om samen met de jongeren hun studiedoelen op te pakken. Maar vooral om de doelstelling in de praktijk te brengen: “Het talent van de jongeren ontdekken en verder te ontwikkelen”.

Ons Plekske van je vinden via: 

JouwNieuwePlek

Ons Plekske

Instagram

Facebook

Of het nu komt door de unieke werkwijze, de oprechtheid van het team of gewoon de naam wij van JouwNieuwePlek zijn enorm blij dat Ons plekske aanwezig is op ons platform. 

Zorgboerderij en dagbesteding Ons Plekske